В Україні автоматично перерахують житлові субсидії та кількість одержувачів допомоги значно зменшиться. З чим це пов'язано та хто може залишитися без субсидії, пояснили у Міністерстві соціальної політики.

З 1 травня в Україні перерахують субсидії для всіх домогосподарств, і деякі залишаться без допомоги. Як пояснюють у Мінсоцполітики, субсидії анулюються для українців, чиї прибутки дозволяють витрачати на комуналку без урахування опалення близько 20% свого прибутку.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

У зимовий період платіжки вищі, адже доводиться платити за опалення, яке займає близько 80% у витратах на комунальні послуги. Влітку багато субсидіантів мають можливість самостійно платити за комуналку, тому їм не надаватиметься допомога на неопалювальний період.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Також субсидію скасують у низці інших випадків, наприклад, якщо домогосподарство накопичило борги за комуналку, якщо сім'я здійснила покупку на суму від 50 тисяч гривень або отримала у власність житло.

Зазначається, що з травня субсидія буде призначена аж до квітня 2024 року. Розмір допомоги знову буде перерахований із настанням наступного опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ підрахували, наскільки більше грошей виплатили пенсіонерам за березень: йдеться про мільярди.

Також наш портал інформував, чи комуналка "притиснула" бюджет? Українцям показали, як зменшити суми у платіжках.

Крім того, ми писали, старих субсидій уже не буде: українцям показали, як зміниться допомога на оплату комуналки із 1 квітня.