Для наших читачів, які знають і без нас, що в країні зараз проблеми зі світлом, є добрі новини. Ми розповімо, як треба діяти, коли вимкнули електрику, але дуже потрібний інтернет.

При вимкненні світла, Wi-Fi роутер працювати не буде, але (тут зараз не реклама, ну серйозно) можна користуватися провідним інтернетом, у нас на прикладі ADSL-інтернет від "Укртелекому" він продовжує працювати, якщо до модему підключити безперебійник або акумулятор (як зробити зарядку).

Про це стало відомо завдяки відповіді представників компанії "Укртелеком".

Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube

Принаймні така схема працює у приватному будинку. При цьому відомо, що в багатоквартирних будинках інтернет вимикається разом зі світлом, тому що в кожному будинку стоїть світильник (обладнання провайдера, у підвалі або на горищі).

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Українські журналісти надіслали питання "Укртелекому", щоб компанія розповіла, чи працює інтернет при відключенні світла усюди, чи лише у виняткових випадках.

Робота за комп'ютером, фото: pixabay.com

Ось що відповіли у прес-службі компанії:

- Так, головне забезпечити електроживлення модему/роутера від "Укртелекому" та інтернет працюватиме як у приватному будинку, так і багатоквартирному.

Вразливість мережі доступу не залежить від технології ADSL або оптика. Стійкість мережі залежить від забезпеченості об'єкта зв'язку (на якому встановлено обладнання доступу як мідного, так і оптичного) системами, що забезпечують електроживлення: дизельгенератори, акумулятори.

У компанії також повідомили, що запас міцності мережі Укртелекому забезпечують акумуляторні батареї, якими укомплектовані майже всі об'єкти компанії. Місткість батарей розрахована до 5-6 годин залежно від об'єкта зв'язку.

Генераторами автономного електроживлення укомплектовано найважливіші інтернет-вузли Укртелекому. І завдяки значному запасу палива – не менше, ніж за добу роботи – ці генератори утримують зв'язок навіть за довгострокових відключень електроенергії.

Нагадаємо, українці зможуть самостійно заощадити газ удома: у Нафтогазі назвали кілька лайфхаків.

Раніше повідомлялося, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.

Також, коли і чому потрібно тримати активоване вугілля у холодильнику: лайфхак "на мільйон" за копійки.