Восени слід правильно підготувати квітник до зими, щоб навесні він вас потішив пишним буянням.

Передусім слід видалити залишки засохлих стебел і майже зів'ялих однорічників. Багаторічники слід обрізати, якщо не зробили цього у вересні. Квіти, які саме зараз цвітуть, залиште насамкінець.

Крім того, деякі з них можна пересадити в горщики й прикрасити будинок. Наприклад, хризантеми, які також є чудовою ідеєю й для ландшафтного декору.

Догляд за ґрунтом

Ґрунт у багаторічних квітниках потрібно акуратно розпушити й замульчувати. Ті ж самі роботи слід провести й з цибулинними рослинами. Особливо, якщо ви затрималися з їхньою посадкою і в них мало часу, щоб добре вкоренитися до морозів.

Тюльпани, джерело: "Добропарк"

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Висадка квітів

У цей період - на початку жовтня ще висаджують тюльпани, а також гіацинти, які якраз і не варто садити надто рано. Водночас пам'ятайте, що цибулини лілій страждають від замокання, тому їм потрібний захист під час жовтневих дощів.

Підготувати до укриття на зиму потрібно й троянди. Для цього необхідно їх підрізати залежно від виду та видалити пагони, які не здерев'яніли. Видалити також потрібно й листя, що залишилося. Передусім це стосується витких видів.

Троянди, фото: скріншот з відео

Крім того, кущові троянди варто підгорнути досить високо, а саме до місця кущіння. Клематиси обрізують залежно від того, чи цвітуть на пагонах поточного, чи минулого року.

У першому випадку їх обрізують досить низько – до 50 см, а то й коротше, а в другому - залишають довгі стебла для майбутнього цвітіння. Ці стебла, як і у витких троянд, пригинають до землі. Їх також варто додатково закріпити скобами, проте не надто щільно притискаючи до землі.

Чорнобривці, скріншот з відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота