Стало відомо про те, які зміни можуть чекати на українців у питанні виплати субсидій у сезон 2022/2023. Чи з'являться якісь нові правила, які вас здивують.

Експерти розповіли, як це працює, і яких помилок у жодному разі не можна допускати.

Наприклад, виплата субсидій тепер здійснюватиметься не через Міністерство соціальної політики України, а через Пенсійний фонд. Відбудеться таке рокіровка вже у жовтні місяці.

Субсидії. Фото: скриншот з відео

Крім того, починаючи з грудня вони займатимуться ще й їх призначенням.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Для подання документів та оформлення субсидії на покриття комунальних платежів поки що не змінюватиметься, і для цього громадянам потрібно звернутися до однієї з установ:

  • до Центру надання адміністративних послуг;
  • до органів територіального суспільства;
  • у службу соціального захисту;
  • Або онлайн, використовуючи додаток "ДiЯ".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Кошти на додаткову допомогу в оплаті житлово-комунальних послуг спочатку були передбачені в державному бюджеті на 2022 рік, коли ніхто навіть не підозрював про початок повномасштабного вторгнення. Це близько 38 мільярдів гривень, і вони направлені за призначенням.

Щодо схеми призначення кожен пакет документів для призначення субсидії, представники соціального захисту призначають окремо, саме тому і суми можуть бути різними.

Субсидію розраховують за такою схемою: від встановленої суми за житлово-комунальні послуги в межах закріплених норм вирахують суму обов'язкового платежу. На розмір субсидії впливають доходи та кількість людей, які зареєстровані або проживають у домогосподарстві.

Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, що зростання пенсії з 1 жовтня: у Мінсоцполітики пояснили, кому слід розраховувати

Раніше повідомлялося, що якщо документи знищені у ході бойових дій: як підтвердити трудовий стаж, щоб не залишитись без пенсії

Також українці можуть почати життя з чистого аркуша всього в кілька кліків : у Мінцифри спростили правила для популярної процедури