Ціни на продукти в Україні з кожним місяцем встановлюють нові рекорди. Дорожчає все, навіть продукти першої необхідності, зокрема сіль та цукор. Як змінилися цінники на цю категорію товарів, повідомляється на порталі Мінфін.

За даними середні ціни на морську харчову сіль, станом на 26 вересня сіль злетіла з 29,33 гривні до 31,70 гривні за один кілограм.

Ціни на цукор. Фото: скрін youtube

Найнижча вартість товару зафіксована в мережі Варус - від 27,50 гривні за кілограм. Водночас у МегаМаркеті сіль досягає у ціні 37,60 гривні за кілограм.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Захмарні цінники встановлені і на кристалічний цукор, який у середньому подорожчав майже на 3 гривні – з 31,35 до 34,43 гривні за один кілограм. У мережі Ашан цукор можна купити за демократичнішою ціною – від 33,90 гривні за кіло. Водночас у мережах Метро та Варус цінники досягають 34,70 гривні.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що якщо брати до уваги фасування в 3 кілограми того ж цукру, то цінник на нього також підскочив - з 92,83 гривні до 102,90 гривні за один кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.