Сир, йогурти, вершкове масло та інші молочні продукти додадуть у ціні до кінця 2022 року. Як зміняться цінники та яка причина подорожчання, розповіла генеральний директор Асоціації виробників молока Анна Лавренюк в ефірі телемарафону.

За словами експерта, українці вже стали свідками стрімкого зростання цін на молочну продукцію. Ціни на полицях магазинів збільшились на 20-25%. Причиною є те, що близько половини інгредієнтів, які використовуються при виробництві молочної продукції на сьогоднішній день, імпортні. Це як упаковка, так і, наприклад, фруктові наповнювачі або закваски.

Молочна продукція, скріншот: YouTube

Зазначається, що до кінця 2022 року очікується ще одна хвиля подорожчання на "молочку". За прогнозами експерта, цінники можуть зрости приблизно на 10%. При цьому, якщо курс гривні падатиме, то підвищення цін буде помітнішим, втім, таких передумов немає.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Маємо констатувати, що найближчим часом, до кінця року, ми ще бачитимемо зростання цін орієнтовно на 10%. Ми сподіваємося, що вище за зростання не буде", - підкреслила Ганна Лавренюк.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, українка поскаржилася на якість послуг в "Укрпошті", незважаючи на стрімке зростання цін: "Бабки з брудним волоссям та обшарпаним манікюром".