Буде з пальним на АЗС найближчим часом. Чи повернеться Україна за часів дефіциту, як це було навесні цього року, і коли на це чекати.

Про це розповіли експерти 24 каналу .

Як відомо, через початок повномасштабної війни Україні довелося кардинально змінити експортерів пального, і цим змінилася логістика поставок.

На сьогоднішній день його відправляють нам із Європи, а це означає, що на обсяг бензину, дизеля впливатиме ситуація на європейському ринку, як ембарго на російську нафту. Введе його Європа вже починаючи з 5 грудня цього року, лишилося кілька місяців.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Виникає ситуація, коли на спотових ринках, де закуповуються українські трейдери, обсяг пропозиції на ці нафтопродукти також знизиться. Тому що європейські заводи задовольнятимуть попит насамперед тих трейдерів, у яких з ними контракти. спотні ринки. І наші трейдери конкуруватимуть за ті партії нафтопродуктів, які залишаться. А це, безумовно, означає зростання ціни. І з середини осені криза нестачі палива повернеться на український ринок" - зазначає експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

АЗС. Фото: скрін youtube

Інший експерт відразу зазначив, що відбуватиметься найближчим часом з ціною на це. Найбільше подорожчати може дизель, адже частка російського ринку продукту дуже висока, і Європі буде дуже складно так різко замінити це.

"Чим замінити російський дизель - це зараз основне питання. Йдеться майже про 3 мільйони тонн на місяць. Це дуже великий обсяг. А для українських трейдерів це означає, що ніхто не бажає укладати з ними довгострокові контракти. Ніхто не хоче брати на себе зобов'язання" з постачання за кордон, не розуміючи, що буде на внутрішніх ринках" - продовжив Сергій Куюн.

Ціни на бензин, Мінекономіки

Нагадаємо, що путін оголосив на росії часткову мобілізацію: що пообіцяв росіянам божевільний диктатор

Раніше повідомлялося, що Андрій Піонтковський розповів про плани Кремля прибрати невдовзі путіна від влади, і хто за цим стоїть .

Також, Мустафа Джемілєв розповів, коли і для чого потрібно знищити Кримський міст: настрої на півострові вже готові до цього