Фахівці засмутили прогнозом - в Україні очікується дефіцит овочів і фруктів до зими, а також їх істотне подорожчання. За останні місяці багато популярних продуктів зросли у ціні, виявляється, на цьому не закінчилося.

Про таку негативну тенденцію розповів економіст Олексій Кущ в ефірі національного телемарафону. ЗА його словами взимку в Україні не буде в достатній кількості овочів і фруктів.

"Я думаю, що нас взимку чекає дуже серйозний період зростання цін, тому що влітку фактично ми маємо сезонні овочі, фрукти і вони відносно дешево коштують... Закінчиться літо і з продовольством стане гірше з точки зору його цінової доступності для широких верств населення", - зауважив він. Олексій Кущ

Овочі. Фото: скрін youtube

Фахівець відзначає, що проблеми будуть й з тепличними овочами. За словами експерта взимку доведеться переходити на тепличне виробництво літніх овочів, а з цим є певні проблеми. Він пояснює, що "якщо ми бачимо зараз дефіцит газу, то у нас і теплиці не будуть працювати".

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Попри те, що деякі сезонні овочі починають падати у ціні, загалом їх вартість вже б'є рекорди в порівнянні з минулим роком.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл