Цьогоріч 1 травня в Україні мали по-новому обраховувати газ. Мова йде про перехід до розрахунку не в метрах кубічних, а в кіловат-годинах.

Такі зміни мали б позитивно вплинути на фінальні суми в платіжках, адже відтепер люди платитимуть за калорійність газу, а не просто його кількість. Проте цього не сталося - завадила війна т впровадження воєнного стану.

Відповідно президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7305 про внесення змін до розрахунку газу, а також підтримав відстрочку такого рішення з 1 травня до 1 травня наступного року після закінчення війни. Однак гарантувати, що це трапиться у 2023 році ніхто наразі не може.

Володимир Зеленський, фото: Instagram

"У зв’язку з повномасштабною воєнною агресією Росії та активними бойовими діями запровадити повноцінний облік та прийом-передачу природного газу в одиницях енергії практично неможливо", – наголошується в пояснювальній записці.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Крім того, незмінною залишиться ціна газу. Проте опалювальний сезон, як очікують українці, буде одним з найважчих. Влада повідомляє, що газу не вистачає, однак його ціна для українців залишиться незмінною (7,99 грн). І так триватиме до завершення війни.

Також людей попередили, що у квартирах буде набагато холодніше, ніж зазвичай. Очікується, що середня температура становитиме 16-18 градусів. То ж не зайвим буде подбати про утеплення вікон, дверей та під'їзду, а також придбати електричні обігрівачі.

Опалення, скріншот: Youtube

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати

Як повідомляв "Знай.ua", заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці: Володимир Зеленський сказав своє слово

Також "Знай.ua" писав, російський дипломат у США осоромився боєм з соняхами: "Дратує кожен символ"