За матеріалами СБУ оголошено про підозру у державній зраді «політичному експерту»: діяв на шкоду національним інтересам України

31 березня Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід Ляшенку у вигляді тримання під вартою, якого підозрюють у державній зраді через його проросійські публічні висловлювання. З правом внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Використовуючи ЗМІ, зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора. За даними Детектор.медіа Гліб Ляшенко — політкоментатор, який пояснює, що в російській агресії винна Україна: «8 лет Россия просила и даже умоляла Украину изменить свой курс [...] Украина 8 лет отказывалась. И вот результат», і натякає, що у війни є серйозніші причини, ніж просто бажання Росії нас убити та загарбати. Пропонує капітулювати, бо іншого виходу немає.

Словом, "наполітекспертив" Гліб до 15 років ув'язнення - підозра за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Оперативниками та слідчими СБУ у Львівській області проведено лінгвістичні експертизи, котрі демонструють, що псевдоексперт умисно посягав на суверенітет нашої держави. До того ж, Ляшенко займався дискредитацією державної політики та умисно нівелював події на Сході України.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, пропагандист Соловйов визвірився на свою делегацію через "програш" на переговорах

Знай.ua повідомляв про ліквідацію командира бригади, яка зазнала найбільших втрат в Україні

Знай.ua писали про те, як російських солдатів на війну в Україну відправляє комісар родом з Київщини: у ЗСУ показали зрадника