Мер Львова Андрій Садовий увійшов до десятка найоплачуваніших очільників міст України за рейтингом Антикорупційного штабу. Він зайняв дев'яте місце.
Так, за даними Антикорупційного штабу, міський голова Львова у 2021 році заробив 778 886 грн. Завдяки цьому він зміг опинитися на дев'ятому місці серед двадцяти мерів українських міст.

Андрій Садовий, фото: Facebook

В доходи враховували не лише "чисту" зарплату мерів, а й премії та різноманітні доплати. Андрій Садовий опинився на 9 місці рейтингу між ужгородським і чернігівським міськими головами, які заробляють приблизно стільки ж.

Фото: Рейтинг Антикорупційного штабу

Найбільше серед усіх міських голів обласних центрів у 2021 році заробив вже колишній мер Запоріжжя Володимир Буряк: 1 мільйон 523 тисячі гривень. На другому місці за рівнем зарплати опинився Тернопільський міський голова Сергій Надал: за 12 місяців минулого року йому нарахували 1 мільйон 354 тисячі гривень зарплатні. Третю позицію обіймає Луцький міський голова Ігор Поліщук: за рік у нього нарахованої зарплати 1 мільйон 137 тисяч гривень.
Менше всього за минулий рік отримали Херсонський міський голова Ігор Колихаєв (189 тис. грн), Одеський міський голова Геннадій Труханов (майже 278 тис. грн) та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин (майже 363 тис. грн).