У наші дні автомобілем вже нікого не здивуєш, адже він давно не вважається предметом розкоші. Важко уявити, що ще 90 років тому машину в Україні могли дозволити собі лише обрані, адже коштували вони як 10-річний заробіток звичайного працівника. Про це пише Lviv1256.

У 1930-х роках автомобілі на території України вже не були дивиною. Розглянемо хто міг дозволити собі машину в ті роки на прикладі Львова. Так, в 30-х роках минулого століття в місті Лева можна було знайти чимало марок авто з різними цінами.

Автомобіль. Фото: lviv1256

Один з найдорожчих автомобілів Fiat 500 коштував близько 3800 злотих, але були моделі і дорожче. Наприклад, цінник на Opel Olimpia доходив до 6800 злотих. Втім, вартість автомобіля це тільки частина витрат, які належали автолюбителю. Неминучими були витратні на обслуговування, ремонт, гаряче і технічні рідини, які коштували чималих грошей.

Автомобіль. Фото: lviv1256

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Також у той час існували податки на автомобілі, які доводилося платити щороку. Вартість податку розраховувалася з ваги машини - за кожні 100 кілограмів доводилося викласти 15 злотих.

Так, дозволити автомобіль могла лише багата сім'я зі стабільним доходом, адже для більшості громадян навіть оплата податку була непідйомною.

Нагадавши, у Львові сотні родин потерпають через пекельну дорогу: ями закривають гілками, асфальту не дочекалися.

Також Знай писав, що українських водіїв ловитимуть на живця, патрулем може виявитися будь-хто.

Крім того Знай повідомляв, що українським водіям готують нову систему покарань.