Сумна подія об'єднала містян у "червоному" Львові - сьогодні, 5 листопада, на Личаківському цвинтарі відбудеться похорон відомого на Галичині громадського діяча та ветерана АТО Юрія Досяка, який помер унаслідок тяжкої форми пневмонії.

Про це повідомляє видання Пряма мова Львова.

У матеріалі йдеться, що до лікарні Юрій потрапив з досить поширеним зараз страшним діагнозом “обширна двостороння пневмонія”. Хвороба невпинно прогресувала, організм не міг впоратися самотужки, тому пацієнта довелося вводити у стан медичної коми. Юрій тиждень боровся із смертю, але вона не відступала. Потім хворого перевели до реанімації і він був підключений до апарату ШВЛ.

Щодня на ліки потрібно було витрачати 5-6 тис. грн - це непосильна для родини ветерана сума, тому днями товариші Юрія оголосили збір коштів. Утім, 5 листопада стало відомо, що 37-річний Юрій Досяк помер на лікарняному ліжку. У нього раптово зупинилося серце.

“Як же так, Юрко! Пережив Іловайськ, пройшов полон”, – пишуть у соцмережах друзі, побратими та знайомі Юрія, яким важко повірити, що після таких випробувань на війні його зламала хвороба.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Львів’янин Юрій Досяк був на Майдані. Коли почалася російсько-українська війна, чоловік пішов добровольцем у батальйон “Донбас”. Разом із побратимами вийшов з Іловайська. Потім потрапив у полон, де провів 119 днів під наглядом бойовиків “ДНР”. Додому повернувся у березні 2015 року та вирішив створити фермерське господарство, аби на його основі облаштувати реабілітаційний центр для бійців.

Нагадаємо, під Києвом помер легендарний ветеран УПА: пройшов крізь сталінське пекло заради України

Як повідомляв "Знай.ua", військовий медик з позивним "Глюкоза" прийшла на фронт о 19, щоб рятувати поранених: "У наших руках життя побратимів"

Знай.ua писав, хлопець сам попросився в армію, щоб здійснити мрію: став моряком заради Батьківщини і тата