На Львівщині у ведмежому притулку Домажир з'явилася нова мешканка — ведмедиця Марта, яка прожила 13 років у неволі. Нині вона проходить адаптацію.

Про це повідомили на сторінці притулку.

"Зараз вона проходить адаптацію. Перевезення ведмедиці пройшло успішно. Після адаптації, Марта буде оглянута нашими ветеринарами", – йдеться в повідомленні.

Фото: Ведмежий Притулок Домажир

Відомо, що до того, як потрапити у ведмежий притулок, Марта 13 років мешкала у бетонному корпусі площею 15 квадратних метрів у закритому ресторані в селі Добрівляни. Ведмедиця народилася в неволі та виступала у цирку.

Марта не знає багатьох забав, які притаманні її виду, наприклад, вона не ні разу не плавала та не копала яму. У притулку хочуть це змінити та показати, що життя означає набагато більше, ніж потрапити в пастку за металевими ґратами та розважати людей.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Фото: Ведмежий Притулок Домажир

Ведмежий притулок "Домажир" розташований у заповіднику Розточчя, що тільки за 15 кілометрів від Львова, тут проживає вже 29 клишоногих. Ведмеді тут проходять реабілітацію і за ними можуть поспостерігати всі охочі, хто приїде в гості. Довгожителем тут ще з 2017 року є Потап, який провів аж дев’ять років у тісній клітці при ресторані на Буковині.

Притулок працює щодня, з 10.00 до 19.00 години. Вхід для дорослих вартує 100 гривень, для діток — 50 гривень, пільговий — 40. Також є можливість запросити екскурсовода, доплативши 30 гривень.

Нагадаємо, що цирковий ведмідь двічі напав на жінку просто під час шоу: порвані колготки - не найстрашніше. Жінка за допомогою помічників досить швидко вирвалася з лап хижака, але це був далеко не кінець

Раніше Знай писав, що велетенська черепаха з'їла пташеня на Сейшелах: раніше вважали вегетаріанкою. Це перший задокументований випадок полювання даної тварини.

Також Знай повідомляв, що хитрий ведмідь поцупив посилку просто з порогу: підроблятиме кур'єром. Кумедний курйоз трапився в американському штаті Коннектикут.