Станом на серпень у Львівській області зареєстрували 19,5 тисяч безробітних. Серед них майже 62% складали жінки, половина яких – віком від 35 до 54 років.

Відповідну статистику опублікували на офіційному сайті Львівського обласного центру зайнятості.

В держустанові зазначили, що жінки більш активні на ринку праці: охоче погоджуються на професійне навчання, чи підвищення кваліфікації, а ще – швидше повертаються до трудової діяльності.

Це підтверджують й статистичні дані центру зайнятості, адже впродовж січня-липня професійне навчання пройшло 1855 жінок, а чоловіків майже вдвічі менше – 980.

Безробіття в Україні, фото: скриншот з YouTube

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Крім того, жінки випереджають чоловіків у темпах працевлаштування. Протягом семи місяців цього року 9,6 тис. жінок знайшли роботу за допомогою служби зайнятості, 58% з них мали статус безробітного.

Кількість зареєстрованих безробітних у 2021 році, дані Мінфіну

Дівчата зазвичай обирали сферу торгівлі та послуг, а чоловіки надавали перевагу більш технічним напрямкам: обслуговуванню устаткування і машин, чи роботі з інструментом.

По Україні послугами Державної служби зайнятості протягом січня-липня 2021 року скористалися 1,7 мільйона людей, роботу з них знайшли 313 тисяч.

Рівень безробіття в Україні у 2021 році, дані Мінфіну

За даними Міністерства фінансів, станом липень 2021-го року в Україні зареєстровано 321,2 тисячі безробітних, а рівень безробіття складає 10,9%.

Нагадаємо, раніше українцям у "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це працюватиме.