Українських пенсіонерок цікавить питання, чи обов’язково подавати нові довідки про заробітну плату померлого чоловіка у разі переходу на пенсію у зв’язку з втратою годувальника? На нього відповіли у виданні «Пенсійний кур’єр», у випуску № 34 (952).

Як зазначають зацікавлені особи, є документи про заробіток чоловіка, наявні у його пенсійній справі – то чи обов’язково потрібні нові довідки?

Як відповіли у виданні, у чинному законодавстві передбачається призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника за документами пенсійної справи померлого годувальника.

Пенсіонери, фото: Facebook

«Тому Ви можете скористатися своїм правом на обчислення пенсії у зв’язку з втратою годувальника як за матеріалами пенсійної справи померлого чоловіка, так і з урахуванням додаткових документів, які не було враховано під час обчислення пенсії померлого годувальника, залежно від доцільності варіанта обчислення цього виду пенсії», - пояснили спеціалісти профільного видання своїм підписникам.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, раніше Українцям пояснили, як збільшити пенсію вдвічі: "Дієвий рецепт успішних країн"

Як повідомляв портал "Знай.ua",Середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн

Також "Знай.ua" писав, що Клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не вдягати маску: "Опудало жирне"