Сезон дачників давно відкрився, і зараз багато городників борються з новою проблемою. Мова про колорадських жуках, від яких потрібно неодмінно позбавлятися.

Є величезна кількість способів, які допоможуть позбутися від цього шкідника, і ми підібрали найдієвіші. З навалою жука не може впоратися все населення планети, так як вони можуть пристосовуватися до будь-якого клімату, і навіть хімічних засобів.

город, скріншот з відео

Можна спробувати виростити картоплю, який, відносно стійкий, і колорадський жук шкодить найрідше. Йдеться про такі сорти як: Каменський, Ранок ранковий, а також Брянський.

Другий спосіб, який можна використовувати - ручний збір. Це найпростіший метод, яким користуються, якщо площа городу не особливо велика. Суть в тому, що потрібно оглядати рослини самостійно. Тобто, збирати жуків і ліквідувати яйцекладки руками. Це потрібно робити кожен день, і звичайно ж, це стомлює.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Город, скріншот: YouTube

Також, можна використовувати народні засоби проти колорадського жука. Це може бути обробка врожаю відваром цибулі з часником, або ж настоянка з мила і попелом, а також укриття землі мульчею з березової або соснової стружки.

Коли всі перераховані вище методи не підходять, або ж не підійшли вам, можна використовувати хімічні препарати нового покоління, які продаються в магазинах. Вони гарантують довгострокову дію, що вбереже картопля від колорадського жука протягом усього сезону.

картопля / фото: Pixabay

Наприклад, засіб "Командор". Потрібно всього дві обробки, і перший раз розпорошити перед посадкою грунт, а потім вже перед самим цвітінням рослини. Діє він швидко, і 98% жуків гине протягом першої доби.

Раніше повідомляли, нирки набухають-ягідки цвітуть: універсальний спосіб весняної обрізки смородини.

Як повідомляв Знай.uа, зміцнюємо листя картоплі і захищаємо капусту: кращі розчини для боротьби проти городніх шкідників.

Знай.ua писав, поради городникам: як виростити щедрий урожай капусти.