Далеко не всі культури уживаються між собою на грядках. Пропонуємо Вам дізнатися, які овочі будуть хорошими "сусідами", а які поганими.

Так, кабачки і гарбузи, "тиснуть" сусідів. Примітно, що кріп примудряється уживатися і з ними, якщо встиг зійти раніше. Також з гарбузами непогано живуть амарант і кукурудза. На кукурудзі при цьому може висіти горох або кучерява квасоля.

Капуста теж не любитель тісного сусідства. Але поки вона підростає, поруч можливо виростити салат, кінзу, шпинат і кріп.

Капуста, фото: скріншот з відео

Ще одним складним сусідом виявився батат, він "тисне" всіх, навіть бур'яни. Але оскільки він довго росте, то до липня біля нього виростуть редис, салат, зелень і навіть озимий часник.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Родинні культури не сильно люблять рости поруч один з одним, і на одній грядці, навіть в різні терміни посадки розвиваються гірше, ніж в компанії віддалених видів. Особливо "нелагідні" зонтичні — петрушка, селера, пастернак, кінза. Морква з них — сама "терпляча".

петрушка, фото Pxhere

А ось салат і шпинат дуже поступливі рослини, але і своїми кореневими виділеннями стимулюю коріння інших рослин. Добре уживаються з іншими культурами, крім пасльонових, томати.

Бобові (горох, квасоля, боби, вігна) хороші поруч майже з усіма культурами, вони щедро підгодовують сусідів своїм дармовим азотом. А ось один з одним вони не дружать.

Нагадаємо, раніше Як збільшити урожай агрусу простим способом: п'ять видів дієвої підгодівлі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Для капусти, огірків і квітів: топ кращих добрив для кожного овоча і рослини

Також «Знай.иа " писав, що 10 правил солодкого кавуна: чи можливо виростити Херсонську ягоду на будь-якому грунті