Учасник збірної Warrior Games: Team Ukraine в Орландо Павло Воловик справжній приклад для мільйонів українців. Він прослужив 3 роки і 1 квітня 2020 року отримав поранення, внаслідок якого втратив ногу.
Про це повідомили у фейсбук на сторінці "Warrior Games: Team Ukraine".
Павло Воловик у спорті своє свідоме життя. З дитинства він займався футболом, а потім навчання у військовому ліцеї - подобались бойові мистецтва, є жовтий пояс з таеквондо. Згодом почав займатися змішаними видами єдиноборств - бойове самбо. У 2010 році взяв кандидата у майстри спорту з бойового самбо.
У 2012 році вступив у військову академію, де займався рукопашним боєм, бігом та гирьовим спортом. Тому після травми Павло Воловик вирішив не зупинятися й рухатися далі.
Вже за кілька місяців після поранення Паша почав поступово, під наглядом реабілітологів, повертатися в спорт, збільшувати навантаження. В Ірпені його підняли на ноги. Потім робили протез, і знов займався.

Фото: "Warrior Games: Team Ukraine"

"Якось в Ірпінь приїхав Макс Єрмохін, почали говорити про спорт, про те, що Макс учасник збірної Invictus Games, показав відео, як вони бігають на протезах. А я тоді ще не стояв на протезі навіть. Мені тоді так захотілось також, подумав: “я все зроблю”, щоби бути там також", - каже він.

Вже згодом він став учасником ​збірної Warrior Games: Team Ukrain,хоча спочатку не вірив, що може туди потрапити.

"Виступив, результатом своїм не був задоволений, але думав: "Нічого! до наступного року підготуюсь! буду рвати!". Ну і проходить 2 тижні. Коли була трансляція оголошення складу збірної, був на роботі і онлайн дивитися не міг. Вже потім переглядав. Хотілось кричати від того, наскільки це круто, але стримало те, що навколо полковники, військові, серйозні ж люди. Подумав, що емоції вже вдома будуть", - каже він.

Нагадаємо, незламний офіцер пів століття віддано служить Батьківщині: "Молодь називає мене батьком". Олександр Катюха майже пів століття віддано служить Батьківщині

Як повідомляв портал "Знай.ua", відважний воїн віддав життя за Україну, побратими не стримують сліз: "Богдан був справжнім офіцером". Побратими та рідні попрощалися з полеглим воїном

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі воїн ЗСУ помер після обстрілу: путінські окупанти не соромляться порушувати з самого ранку.