Для українських водіїв з'явилися цікаві та важливі новини. Так, у Львові на перехресті вулиць Кульпарківської та Перфецького було нанесено розмітка типу "вафельниця". Такий вид розмітки повинен нагадувати водіям про заборону виїжджати на перехрестя, якщо немає можливості його проїхати.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів, які посилаються на інформацію фахівця відділу паркування та організації дорожнього руху Львівської міськради Володимира Харчихіна.

Відомо, що рішення про розмітку-"вафельницю" на цьому перехресті прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Розмітка вафельница, скріншот: YouTube

"Розмітку нанесли для кращого візуального орієнтування водіїв, додаткового попередження про неприпустимість зупинки на перехресті і заборони виїзду на нього, якщо попереду утворився затор і проїхати його за час горіння зеленого світла світлофора не вдасться", - пояснив Володимир Харчіхін.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Також на цьому перехресті повинні встановити камери відеоспостереження, завдяки яким поліцейські зможуть фіксувати порушення і штрафувати водіїв. Однак поки перехрестя працює без камер.

Важливо нагадати нашим читачам, що розмітка "вафельниця" - це сукупність перехрещених ліній, обмежена прямокутним або квадратним контуром, на якій автомобілям заборонено зупинятися. Зазвичай такі розмітки наносять на перехрестях, щоб під час пробок автомобілі не виїжджали на середину перехрестя і не блокували рух транспорту.

Згідно з правилами дорожнього руху, водіям заборонено виїжджати на перехрестя навіть на зелене світло, якщо утворився затор. Штраф за таке порушення становить 425 грн.

Раніше повідомляли, вантажівка з асфальтом провалилася на тому місці, яке повинен був ремонтувати: "Ласкаво просимо до підземелля".

Як повідомляв Знай.uа, дорогу з Києва до Борисполя закривають на 2 місяці: "Слідкуйте за знаками".

Знай.uа писав, нахабний маршрутник об'їхав пробку по газону і обурив усіх: тебе звільнено.