У Львівській області місцеві жителі під час прогулянки в лісі натрапили на контейнер з написом "Обережно! Радіоактивно!".
Про це повідомляє Телеграм-канал Perepichka News.
Так, стало відомо, що на Львівщині в лісі місцеві жителі натрапили на контейнер з невідомою речовиною. На цьому металевому контейнері був напис "Обережно! Радіоактивно!".

Ліс, скріншот із відео

Незважаючи на напис місцеві жителі вирішили забрати цей контейнер собі додому. Як виявилося всередині виявився цезій-137. Тепер місцева влада вирішує, як утилізувати небезпечний контейнер.

" На шару і радіація солодка. Всередині виявився цезій-137, радіаційний фон якого склав 6,7 мікрозіверт. Тепер влада вирішує, як його утилізувати. Коли зберігся перед походом в ліс",- сказано в повідомленні Телеграм-каналу Perepichka News.

Нагадаємо, що українці йшли на паради, поки в Чорнобилі вирував ядерний кошмар: архівні кадри 35 років тому. 35 років тому, 26 квітня, сталася одна з найсерйозніших техногенних катастроф за всю історію людства.

Як повідомляв портал Знай.uа , ліквідатори вибуху на ЧАЕС зізналися, чим обернулася битва з радіацією:"серед нас здорових немає". Одним з таких людей став пожежний Петро Шаврей.

Також Знай.uа писав, що дружина Чорнобильського ліквідатора Ігнатенко розповіла про пережите після смерті чоловіка, дитину відразу забрали".

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще