У Тернополі 4-річний хлопчик травмувався голкою від шприца просто у маршрутці. Голка була захована у сидіння.
Про це у фейсбуці написав батько хлопчика Микола Петрук.
Відомо, що цей інцидент стався 5 червня у автобусі №13 близько 13.00. За словами батька хлопчика за вихідні вони з дружиною пережили шок, адже дуже хвилювалися за здоров’я сина.

Скріншот допису у фейсбук

“Син сказав, що щось вкололо ніжку”

Як розповів Микола Петрук, його дружина приїхала з сином на прогулянку на бульвар Данила Галицького. Потім близько 13.00 сіли в маршрутку №13. Поки дружина хотіла розрахуватися з водієм, син побіг до сидіння.

– Вона навіть не встигла витягти гаманець, як раптом син сказав, що його щось вкололо в ніжку. Жінка одразу кинулася до нього і побачила, що зі штанців стирчала голка, яка травмувала ногу", - розповідає тернополянин.

Фото: Микола Петрук

Як каже чоловік, дружина витягнула голку і вона упала їй на підлогу у маршрутці. Вона намагалася підняти цю і голку, але їй не вдавалося. До того ж жінка була в паніці, адже хвилювалася за дитину. Тим часом маршрутка приїхала на потрібну зупинку і вже треба було виходити. Жінка зазначила, що це була медична голка і саме гострим кінцем вона і пробила ногу дитині.

Зверталися у травмпункт і Центр боротьби зі СНІДом

На місці проколу у хлопчика з’явилася червона цятка. Цю ділянку батьки одразу промили і обробили спиртом. Після цього хлопчика повезли у травмпункт. Там батьків заспокоїли, що все добре.

"Проте аби перестрахуватися, нам дали направлення у Центр профілактики і боротьби зі СНІДом. Ми одразу зателефонували до лікарки, вона сказала приходити в понеділок, адже на вихідних вони не працюють. Ми не могли дочекатися того понеділка", - зазначив чоловік.

У Центрі, як розповідає Микола Петрук, медики оглянули місце проколу, розпитали як це все відбулося і сказали, що аналіз потрібно здати через три місяці, адже зараз аналіз ще не покаже ймовірного інфікування.
При цьому медики запевнили, що на 99% ВІЛ-інфекції немає, бо вона нестійка до впливу навколишнього середовища і найчастіше передається із крові в кров. Батькам також порадили через півроку здати аналіз крові на гепатит, бо він стійкіший і може лишитися на голці тривалий час. Інкубаційний період гепатиту – пів року.

Фото: Микола Петрук

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Чи є ризик заразитися?

Ситуація, в яку потрапив маленький тернополянин, неприємна психологічно, але як такої небезпеки тут немає, запевняє лікарка-епідеміологиня КНП “Тернопільський обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань” Тамара Буртняк.

"ВІЛ –нестійкий в умовах зовнішнього середовища, до того ж невідомо скільки та голка пролежала, – пояснює лікарка.

Нагадаємо, що в одній з колоній Тернопільської області почали порушувати права ув'язнених.

Як повідомляв портал Знай, тернополяни влаштували небезпечну вечірку на тонкому льоду - Риболовля дорожча за життя.

Також Знай писав, що під Тернополем молодий хлопець осідлав санки і загинув: діти так не грають.