Вже у на повну стартував сезон ягід. Тому варто задуматися про приготування джемів на зиму. Пропонуємо вам приготувати неймовірно смачний і ароматний густий джем з вишні.
Цей джем має ніжну, однорідну, але в той же час щільну консистенцію. Його легко намазувати на тости або ж булочки. Тому цей джем стане вашими улюбленими смаколиком в холодну пору року, передає "iamcook".
Інгредієнт
Вишня (без кісточок) - 1 кг
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Цукор - 750 г
Вода - 100 мл
Желатин швидкорозчинний - 25 г
Спосіб приготування:
Для початку потрібно підготувати продукти. Вишню, перебираємо, миємо і видаляємо кісточки. У каструлю, в якій будемо готувати джем, засипаємо вишню без кісточок і подрібнюємо блендером. Розміщуємо каструлю на плиту і на помірному вогні доводимо до закипання.
Додаємо цукор, розмішуємо, зменшуємо вогонь і доводимо до кипіння. Потім варимо 15-20 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, не забуваючи знімати піну.
У сік, що залишився після видалення кісточок з вишні, вливаємо воду, доводимо до обсягу 100 мл. можна використовувати воду без додавання соку. Всипаємо швидкорозчинний желатин, підігріваємо при постійному помішуванні до повного розчинення желатину.
Знімаємо каструлю з плити, вливаємо розчинений желатин і добре розмішуємо. Гарячий джем розливаємо по заздалегідь простерилізованим банкам і закриваємо стерильними кришками. Баночки з джемом перевертаємо догори дном хвилин на 10, потім повертаємо у вихідне положення. Коли охолонуть можна прибрати в підвал.
Ароматний джем готовий, смачного!
Нагадаємо, консервуємо полуницю в сиропі цілими ягідками: простий і смачний рецепт
Як повідомляв "Знай.uа" , пухленькі вареники з вишнями на кефірі: ароматний десерт з сезонних ягід
"Знай.uа" писав, як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди