Цьогоріч у четвер, 20 травня в Україні відзначають День вишиванки. Це свято доволі молоде, йому всього 15 років, проте всі ці роки воно об'єднує тисячі українців.
Історія цього свята розпочалася ще у 2006 році в Чернівцях. Там місцева студентка університету Леся Воронюк запропонувала своїм однокурсникам прийти в цей день на заняття у вишиванках. Що цікаво, тоді цю ініціативу підтримали не тільки студенти, а й викладачі.

вишиванка, фото politinfo

Незабаром традиція одягати вишиванки щорічно, кожного третього четверга травня, поширилася по інших містах України. Хоча цього дня не вихідний, але через ошатний одяг українців він здається святковим.

Історія ж головної винуватиці цього свята - вишиванки, налічує сотні років. Вишиті сорочки мають свої особливості в різних регіонах - кольори, орнамент і техніка виконання вишивки відрізняються, але сенс цього одягу завжди залишається одним і тим же: він символізує спадкоємність традицій і служить оберегом.

Вишиванка / Фото: Фейсбук

Святкування Дня вишиванки має на меті зберегти споконвічні народні традиції, а також сприяти єдності українського народу. У цей день заведено надягати національну українську вишитий одяг на роботу, в дитячі садки, школи та інститути, та й просто на прогулянку.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Нагадаємо, раніше талановита прикарпатка одягла ляльок у форму УПА: Бандера б зацінив

Як повідомляє портал Знай.ua тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання

Також Знай.ua писав, що у вікнах Кам'яниці з драконами спить цілий світ: у Києві фасад покинутої будівлі перетворили на галерею