Загалом в Україні мода на носіння прикрас патріотичного змісту зродилася не так вже й давно. Цьому спонукала Революція Гідності, а згодом і російська збройна агресія.

Проте носіння майки з національною символікою чи браслета з викарбуваним патріотичним гаслом ще не робить з нас патріотів. Адже Незалежна і сильна Україна вибудовується справами. Саме такої думки й 42-річний сержант Василь із Хмельниччини, передає "Аrmyinform".

Зараз Василь служить за контрактом в одній із піхотних бригад, що нині виконує бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. Він прийшов служити в піхоту, бо вважає цей рід військ основною рушійною силою у боротьбі проти загарбників.

Фото: "Аrmyinform"

Чоловік міг би й стати офіцером, адже закінчив Національний університет водного господарства та природокористування в Рівному, проте поки що він воліє залишатися зі своїм підрозділом.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

У лівому вусі, за давнім козацьким звичаєм, воїн носить кульчик у вигляді мініатюрного срібного тризуба. Каже, що одягнув його на знак поваги і шани до українських воїнів минулого, які билися із ворогом ще тоді, коли на місці Донецької та Луганської областей було Дике поле.

" Минають століття. А ворог у нас той же самий — зі сходу пре орда. Ну а ми продовжуємо робити справу козаків — зустрічати тих зайд. За мій срібний тризуб командири не сваряться. Звісно, статутом він не передбачений. Вони знають, що то є символ моїх переконань і моєї віри в нашу перемогу", - каже військовий.

Нагадаємо, що ЗСУ збили безпілотні літальні апарати російсько-окупаційних військ.

Як повідомляв портал Знай, піхотинці довели мужність українців перед агресором:"Мало романтики і багато роботи".

Також Знай писав, що бравий командир "акації" врятував сотні піхотинців завдяки професійній підготовці бійців.