Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук народився 5 травня 1970 року на Львівщині у Стрию. Він є главою УГКЦ з березня 2011 року.

Про це повідомляється на сайті "Синод єпископів УГКЦ".

У дитинстві Святослав Шевчук займався музикою й грав на скрипці, оскільки його мама була вчителькою музики. Після закінчення середньої школи № 10 навчався у Бориславському медичному училищі. Як випускник медичного училища, відслужив два роки строкової служби фельдшером в окремому батальйоні аеродромного забезпечення Луганського вищого військового авіаційного училища.

Святослав Шевчук фото "Синод єпископів УГКЦ"

Вже після цього він поєднав життя з церковними справами. Він не раз говорив, що до рішення стати священником його спонукала висока релігійність батьків.

У 1994–1999 роках навчався в Папському університеті св. Томи Аквінського (Рим, Італія). Після захисту у Римі докторату він через Східну Конгрегацію домігся загальної аудієнції у Папи Римського Йона Павла II, на якій попросив у Святійшого Отця благословення на свою місію в Україні. Отримав його словами: "Їдь, брате, ти там матимеш дуже багато праці".

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У 2000 році він став віце-ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа. А вже у 2007 ректором Львівської духовної семінарії.

Святослав Шевчук фото "Синод єпископів УГКЦ"

23 березня 2011 року на Виборчому Синоді Єпископів УГКЦ обраний Главою УГКЦ, при цьому участь в Синоді приймали 40 єпископів з усього світу. 25 березня цей вибір благословив Папа Римський Венедикт XVI.

Окрім рідної, вільно володіє англійською, німецькою, італійською, іспанською, польською, російською, латиною, грецькою та старослов’янською мовами.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Нагадаємо, що киянам готують карантинний "сюрприз" на Великдень: як відсвяткуємо цього року