34-річний військовий з позивним "Гірський" родом з Львівщини, з карпатського регіону й саме через це він обрав собі такий позивний.

Зараз він військовослужбовець окремої гірсько-штурмової бригади ЗС України. Під час навчання у політехнічному інституті на військовій кафедрі отримав звання молодшого лейтенанта. Згодом він працював в охоронних структурах, а коли відбулося захоплення Криму, частин Луганської та Донецької областей, зрозумів, що потрібно йти до війська, повідомляє "Операція об'єднаних сил" у фейсбук.

Військовий також брав участь у подіях на Майдані у 2013-2014 роках.

Фото: "Операція об'єднаних сил"

"Згодом підписав контракт із ЗС України, бо не хочу, щоб хтось нам нав’язував свою мову, культуру. Ми ж не ліземо на чужу територію, не диктуємо комусь, якою мовою спілкуватись, яку політику здійснювати. Бо "у своїй хаті своя правда і сила, і воля", – каже військовий.


Чоловік каже, що відчуває, що приносить користь на передовій. Зізнається, що коли повідомив батькам про рішення йти до армії, то, звісно вони переживали за нього, але прийняли його вибір.

"Гірський" зазначає, що за час служби побачив позитивні зміни у вітчизняному війську. Але додає, що є ще куди рости.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

"Так, армія наша нині ще реформується, стає щодня більш професійною, і головне - є прогрес. Тож будемо й надалі лише нарощувати свій військовий потенціал", – підсумував "Гірський".

Раніше ми повідомляли, СБУ знайшли на Донбасі боєприпаси 7 річної давності: бойовики геть забули про них

Як повідомляв "Знай.uа", осколкові гранати летять у воїнів ЗСУ на Донбасі прямо з неба, окупанти не зупиняються навіть перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що на Донбасі окупанти обстріляли передмістя Авдіївки з гранатометів і напали на ЗСУ з безпілотника.