"Наших дітей забирають до армії, а своїх, напевне, "відмазали"" - такі слова часто чують військові комісари та працівники військоматів від батьків призовників. Родина полковника Андрія Дубового, т.в.о. військового комісара Личаківсько-Залізничного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, спростовує це твердження.

В травні виповниться рік, як на фронт відправився його син Владислав, а буквально днями військову присягу на вірність склала і дружина Алла, пише АрміяІnform.

"Я свого часу закінчив Київський військовий інститут управління та зв’язку. Перше місце служби — вузол тропосферного зв’язку з позивним «Ложний», який дислокувався на Яворівському полігоні і був схований посеред лісу. Тут пройшов шлях від лейтенанта до майора, від інженера відділення до заступника командира частини — начальника штабу. Загалом 9 років!" — пригадує Андрій Володимирович.

В його сина теж не було жодних сумнівів з приводу своєї долі.

"Коли мені у 2019 році, після закінчення вишу, прийшла повістка до війська, то рішення було однозначним — йти служити. По-перше, переконаний, що кожен чоловік повинен мати досвід військової служби, вміти стріляти і бути готовим захистити свою країну. Особливо тепер, коли йде війна і ворог біля кордонів. По-друге, не хотів підвести батька. Щоб про нього, власне, не говорили, що «відмазав» свого сина, — розповів Владислав. — Армія — це хороша життєва школа, загартувався фізично та морально і знайшов нових друзів. Якщо, не дай Боже, в Україну прийде лихо у вигляді повномасштабної війни — візьму зброю і піду захищати свою країну", — говорить Владислав.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Дружина Алла за фахом педагог. Свого часу закінчила Київський державний педагогічний університет імені Драгоманова.

"Але я все життя мріяла стати військовою. У ті часи, коли чоловік був лейтенантом, призватися на контракт жінці було вкрай важко. До війська брали фактично лише на посади медиків і зв’язківців. Та й там, де чоловік починав службу, не було ні садочка, ні школи, тож потрібно було опікуватися дитиною. Дружини військових мене зрозуміють, коли я скажу, що ми в гарнізонах фактично служимо з чоловіками: встаємо разом з ними, чекаємо зі служби, і всі розмови на кухні та під час відпочинку про військо, частину і колектив. І я, нарешті, щаслива, що здійснила свою дуже давню мрію і одягнула військовий однострій", — каже жінка.

Наразі солдат Алла Дубова проходить загальновійськову фахову підготовку на базі 184-го навчального центру. А спільне сімейне фото вже стоїть на столі чоловіка. На ньому його гордість, надія і любов!

Нагадаємо, з нами США: Пентагон не залишить Україну в разі ескалації російської агресії. Відбулася телефонна розмова Міністра оборони України з Міністром оборони США

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі бойовики РФ обстріляли позиції ЗСУ та цивільних: є поранені. Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, артилеристи ЗСУ влаштували окупантам пекло: від нищівних ударів здригнулася земля.