У Львові лікарі поліклініки на вулиці Мазепи подають до суду через рішення виконкому Львівської міськради.

Про це розповіли сімейний лікар поліклініки Маргарита та лікар-кардіолог Алла Тімен, передає "Еспресо.Захід"

Лікарі поліклініки просять суд скасувати рішення виконкому ЛМР від 17.03.2021, яким замість частини приміщення під тимчасовий ковідний госпіталь, виконком передав всю будівлю поліклініки на баланс Лікарні швидкої допомоги.

За словами медиків до такого рішення, їх спонукала відсутність усіх потрібних документів, які б забезпечували законну зміну підпорядкування закладу та гарантували збереження профілю поліклініки та робочих місць персоналу.

Варто нагадати, що рішення про передачу комплексу поліклініки на Мазепи зі складу КНП "Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева" на баланс КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" прийняв виконком ЛМР 17 березня.

Напередодні міський голова Андрій Садовий зустрівся з персоналом медичного закладу. Тоді лікарі відмовились без гарантій для себе виконувати вимоги міської влади. Йшлося про звільнення дитячої поліклініки, в якій, крім педіатрів, працювали також сімейні лікарі.

Медики передали під ковідний шпиталь триповерховий корпус, розміщений найближче до лікарні та який має окремий вхід. Проте цього було замало і міська влада продовжила тиснути на медиків, вимагаючи добровільно передавати приміщення дитячої поліклініки під ковідний шпиталь і писати заяви про перехід в підпорядкування ЛШМД. Але лікарям ніхто не гарантував збереження штатної одиниці у новій лікарні. Також лікарі не знали, чи потрібно буде їм переукладати декларації з пацієнтами, і чи збережуться для них виплати з НСЗУ.

Фото: "Еспресо.Захід"


Саме це вивело людей на вулиці та навіть призвело до перекриття дороги. Лікарі вимагають усіх потрібних документів для законної організації процесу, а їх наразі немає.

Нагадаємо, раніше харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"

Як повідомляє портал Знай, коронавірус з новою силою атакує харків'ян, медики приголомшили правдою: "швидше вмирають"

Також Знай писав, що к Франківську померла медсестра, яка врятувала сотні життів: "ти була ангелом у білому халаті".

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще