Досі купуєте дорогу гірчицю в магазині? Даремно, адже з таким ростом цін на продукти краще заощадити. Готуйте гірчицю за старовинним дідівським рецептом і, повірте, ви назавжди відмовитеся від магазинної.

Інгредієнти

В якості основи для приготування гірчиці ідеально підійде огірковий розсіл – і обраний він, до речі, зовсім не випадково.

Саме в цьому продукті містяться всі потрібні для ідеальної гірчиці смакові добавки - це кислота, сіль і цукор.

Тому саме розсолу для приготування смачної і важкої гірчиці – найважливіший інгредієнт.

Розсіл можна взяти будь-який-як огірковий, так і капустяний або помідорний.

Покрокове приготування

  • Підігрійте розсіл на плиті або в мікрохвильовці - це прискорить процес бродіння.
  • Перекладіть 3 столові ложки гірчиці в підходящу ємність - пластиковий контейнер або баночку. Відразу готувати багато не потрібно – свіжа гірчиця завжди смачніше і приємніше на смак.
  • Влийте в суху гірчицю розсіл і рослинне масло і розмішайте до повного розчинення всіх інгредієнтів.
  • Консистенцію гірчиці вибирайте самі-пожиже або густіше.
  • Ємність з гірчицею потрібно щільно закрити і поставити в тепле місце на добу.

Приготуйте гірчицю за цим рецептом, і зможете самі переконатися що вона набагато смачніше магазинної.

Смачного!

Нагадаємо, шматочок затишку і тепла: смачний рецепт морквяного торта з чорносливом.

Як повідомляв " Знай.ua", грибна ікра для швидкої закуски: смачний і перевірений рецепт.

Знай.ua писав, овочі замість хліба і багато цибулі: важливі "хитрощі" смачних котлет.