В четвер, 25 лютого Ларисі Косач (Леся Українка) виповнюється 150 років від дня народження. У цей день сотні українців прийнялися вшановувати пам'ять видатної української письменниці.
Так, і мер Львова Андрій Садовий вшанував пам'ять легендарної Лесі Українки. Відповідну публікацію він розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Іnstagram.

Фото зі сторінки Андрія Садового

"Мріє, не зрадь!😉 Лесі Українці - 150. Дякуємо за світло і любов!", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Для довідки:
Леся Українка - українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка, Співзасновниця літературного гуртка "Плеяда". Входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.
Вона писала в жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики, розвинула жанр драматичної поеми в українській літературі. Працювала в галузі фольклористики (наспівала 220 народних мелодій) і активно долучалася до процесів українського національного відродження.

Нагадаємо, що Леся Українка заграла новими фарбами в 21 столітті.

Як повідомляв портал Знай.uа, журналіст і ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич показав, що готували для Лесі Українки.

Також Знай.uа писав, що українські школярі незвичайним чином вшанували пам'ять Лесі Українки, записавши на її честь реп.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще