Українець розповів про ситуацію, яка сталася з його сином 11-класником, коли до них завітали представники військових ВНЗ. Загалом їх було вісім, і вони були одягнені у форму, все згідно уставу.
Першим почав агітувати вступати до своїх лав представник Львова. Чоловік говорив українською мовою, дещо ламаною, проте все ж українською. Наступним почав говорити військовий з Києва. Він попросив у класу перейти на російську мову. Всі мовчали, аж раптом заговорив син українця Віталія Фолюшняка.
"А Михайло каже: "Я проти, продовжуйте, будь ласка, українською". Той скривився, продовжив українською. Наступний - харків'янин. Та ж сама пісня: "Я хотів би виступити російською бо мені так зручніше". В класі тиша. Лиш Михайло каже: "Ні, українською, будь ласка". Той питає, чому син такий принциповий. Син дістає телефон і збирається знімати. Бачачи це, харків'янин каже наступне: "А вот я прінціпіально буду па руські патаму что ти дастал тєлєфон". "Так принциповий, - каже син. - А ви зараз дієте згідно з вашим статутом та Конституцією України чи може ви представляєте збройні сили рф?" Той перейшов на дуже коряву українську", - зазначив Віталій Фолюшняк.

Фото зі сторінки Віталія Фолюшняка

Наступний дніпрянин виступив українською та надав слово своєму учневі. Але той знову попросив у класу перейти на російську мову. Всі мовчали, проте Михайло знову попросив перейти на українську.
"І тут почалось! Вистрибує представник самарського військомату, який організував цей патріотичний захід, та вдвох з харків'янином починають, м'яко кажучи на підвищених тонах сварити мого сина, підлітають до нього та намагаються морально з'їсти: "Ти хто такий? Самий умний? Ми в гостях нармально папрасілі по руські а ти бикуєш, ідьош на дібільниє принципи, упоратий свідомий. Можєт с тобой провєсті бєсєду щоб поважав старших та помалківал?!!!"
Ось тут уже всі перейшли на емоції так ,що вся школа чула. Михасик пояснює: "Ви прийшли до української школи, ви представники українських вищів, ви презентуєте Збройні сили України!!! Не росії!!! Ви не маєте поваги ані до мови, ані до України. Ото ж або ви спілкуєтесь українською, або кіна не буде!", - зазначив він.

Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, що українець защебетав солов'їною на Донбасі і отримав несподіваний комплімент: "Скучили"

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис