Працівники Служби безпеки України встановили осіб, які спаплюжили фарбою пам’ятник Степанові Бандері у Львові.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
Так, стало відомо, що до осквернення пам’ятника Степанові Бандері у Львові причетні двоє студентів одного з ВНЗ. Під час слідчо-оперативних дій правоохоронці з’ясували, що виконавцями осквернення є двоє мешканців Хмельницької області, які навчаються у Львові. Одному 19 років, іншому — 24 роки.

Фото СБУ

За попередньою інформацією працівників СБУ, мотивом правопорушення була матеріальна вигода. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили речові докази, які долучено до матеріалів справи.

Фото СБУ

Їхні дії кваліфіковано за статтею “Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого” ККУ. Наразі, обом зловмисникам оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі до семи років.

Фото СБУ

Фото СБУ

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 5 лютого, вандали пошкодили пам’ятник Степану Бандері у Львові. Зазначається, що пам’ятник облили червоною фарбою.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі вандали розбили фонтан заради наживи, комунальники в сказі: "Дуже руки свербіли?"

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, у Києві вандали рознесли літній кінотеатр: "Ума, как у черепашки"