Львівські медики розповіли, чому люди можуть повторно заразитися коронавірусом COVID-19.

Детальніше про це пише "Львівський портал", посилаючись на коментар заступника обласного департаменту охорони здоров'я Ірини Шурпяк.

На думку Ірини, повторні випадки зараження коронавірусом на Львівщині нікуди не пропадуть. Оскільки вірус має здатність мутувати, медики не виключають можливість зараження навіть втретє.

Вся справа в тому, що людський організм при одужанні виробляє імунітет до певного виду вірусу, а не до всіх штамів відразу. Наприклад можна взяти звичайний грип, у якого існує кілька штамів – їм можна перехворіти кілька разів за сезон.

Ірина Шурпяк заявила, що коронавірус нікуди не зникне після локдауну і випадки зараження будуть повторюватися. Однак, в цьому є і позитивна сторона-фахівці зможуть провести більше досліджень і дізнатися все про коронавірус і його успішне лікування.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Тому говорити про те, що вірус повністю зникне і ми не буде бачити його в лікарнях – нереалістично. Так що пацієнти, які захворіють повторно, будуть", - зазначила Ірина Шурпяк.

Нагадаємо, що у Львові в одній з квартир міста виявили два трупи. Відомо, що хлопець і дівчина загинули в результаті отруєння чадним газом.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині найчастіше помирають українці через хвороби систем кровообігу.

Також Знай.иа писав, що львів'янка показала жахи пологового будинку, знайоме кожній жінці.