У Львові організатора та трьох учасників злочинного угруповання, які виготовляли метадон у лабораторії одного із університетів судитимуть одразу за кількома статтями ККУ.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Правоохоронці встановили, що до складу злочинного угрупування входило одразу четверо львів'ян. Раніше засуджений організатор координував загальну роботу угруповання, а його співорганізатор – здійснював фасування наркотиків та налагодження каналів збуту. Також з'ясувалося, що завкафедри в одному із львівських ВНЗ безпосередньо виробляв метадон прямо в лабораторії, а виконавець – займався збутом, а саме відправкою наркотиків.

Виготовлення метадону у львівському виші,скріншот із відео

Для того аби продати виготовлені наркотики учасники угрупування використовували спеціально створений інтернет-магазин. Оплата "товару" відбувалася на електронні гаманці. Цю протиправну діяльність вдалося викрити оперативникам управління стратегічних розслідувань у Львівській області з колегами-правоохоронцями. Загалом вдалося задокументувати факти виготовлення та збуту майже трьох кілограмів наркотиків.
31 серпня організатора та трьох учасників ОЗГ затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тоді усім затриманим було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Виготовлення метадону у львівському виші,скріншот із відео

Організатору та трьом учасникам угруповання інкримінують вчинення кримінальних правопорушень одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України. У разі доведення вини, обвинувачуваним загрожує до 12-років ув’язнення.

Раніше повідомляли, юний франківчанин жорстоко розправився з найріднішими і похвалився в мережі - "ловіть мене, копи!".

Як повідомляв Знай.ua, 15-річна буковинка зважилася на страшне, батьки посивіли за секунди. Як повідомили у прес-центрі поліції Буковини, близько 12 години у селі Йорданешті померла дівчина, яка наковталася таблеток.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Знай.uа писав, 40-річний бізнесмен жорстко розправився з молодою дружиною і самоліквідувався.