У Львові затримали молодого киянина, який носив шапку із забороненою радянською символікою.
Про це повідомила поліція Львівської області.
Так, стало відомо, що у Львові затримали 19-річного киянина за те, що на його шапці-вушанці була радянська символіка. Правоохоронці вилучили у жителя Києва шапку на якій зображені серп і молот у червоній зірці.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за статтею "виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів". Максимальне покарання, передбачене за цією статтею - п'ять років в'язниці з конфіскацією майна.
Нагадаємо, з травня 2015 року в Україні діє закон «про засудження комуністичного і нацистського режимів», що забороняє пропаганду радянської символіки.

Раніше у Львові хлопець розгулював у футболці із зображенням комуністичного символу і написом "СРСР", порушуючи тим самим закон про декомунізацію. Про це повідомили в поліції Львівської області.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай, представники Російської Православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею В інше місце.

Нагадаємо, що на Закарпатті в місті Чоп в рамках декомунізації з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, який викупили за шалені гроші.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще