Війна на Донбасі триває вже не один рік. За цей час країна-агресор забрала життя тисяч українців. Серед загилив героїв і мужні чоловіки, й тендітні жінки. Для багато українців боротьба з ворогом за нашу Незалежність стала головним пріоритетом у житті.
Читайте Знай в Google News!
Так, п'ятеро хлопців, батьки яких віддали своє життя за Україну вирішили продовжити справу своїх найрідніших. Тому 16-річні юнаки вирішили пов’язати своє життя зі збройними силами, нині вони ліцеїсти військового ліцею імені Івана Богуна та майбутні офіцери.

"Хочу довести собі, що я не гірший за свого батька", – так говорять діти загиблих воїнів і герої нової стрічки Суспільного "Спадок".

Ліцеїст Владислав Курилович зізнається, що мріяв стати військовим ще з дитинства, адже на це його надихав його батько. А з часом це бажання тільки ставало сильнішим.

"Я хотів бути військовим ще з самого початку. З року я вже був у військовій частині, їв з офіцерами за офіцерським столом", – каже ліцеїст Владислав Курилович.

Владислав Курилович, фото: Суспільне

Хлопець згадує, як прийшов до церкви та побачив батька у труні. На ньому була офіцерська форма, погони, відзнаки, а тіла не було. За словами хлопця, коли він вступав до ліцею, то хотів помститися, але потім "ліцей його перевиховав" і йому "закортіло захищати цю країну".

"Я пам'ятаю у 8 років я одягнув батькову парадну форму. Вона була на мене велика і я ходив по квартирі у ній", – розповідає ліцеїст Владислав Гончарук.

Владислав Гончарук, фото: Суспільне

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще
Зараз Владислав Гончарук ставить перед собою амбітні цілі та мріє повернути Крим, Донецьк та Луганськ. Він щиро вірить, що незабаром цей день таки настане й Україна об'єднатися знову.
Ліцеїст Ергард Діллер розповідає, що його батько пішов добровольцем до АТО. Але воювати за Україну йому судилося недовго і він загинув під Іловайськом.

Ергард Діллер, фото: Суспільне

"Не більше пів року він там прослужив. Під Іловайським котлом він там загинув", – сказав хлопець.

Батько ліцеїста Олександра Лотоцького також загинув під Іловайськом 29 серпня 2014 року у "зеленому коридорі". Він сказав, що хоче "забезпечувати свою родину усім, чим потрібно", бо знає, як тяжко жити без батька.
Батько іншого хлопця з ліцею Богдана Новіцького загинув на Луганщині у селищі міського типу Челюскінець 10 серпня.

Богдан Новіцький, фото: Суспільне

"Якийсь контрактник чи строковик отримав поранення, а тато сидів в окопі. Побачив, що кличе на допомогу, він вибіг, надав першу медичну допомогу. І коли летіла ще одна ракета, накривала їх, він накрив бійця собою і все", – розповів він.

Зараз Богдан мріє стати щонайменше майором і "перебити" рекорд батька: стати підполковником не у 36 років, як він, а раніше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, речі загиблих на Донбасі львівських героїв "оживили" в музеї.

Як повідомляв Знай.uа, тернополяни, які пережили жахи АТО, масово повертаються на фронт.

Також Знай.uа писав, що бійці ЗСУ кинули виклик львівським шеф-кухарям.