Маринад — одна з найголовніших складових у приготуванні соковитого та ароматного м'яса. Саме маринад допомагає підготувати м'ясо до приготування та підкреслити його неповторний смак.
Читайте Знай в Google News!
Безсумнівно, замариноване м'ясо буде краще смакувати ніж звичайне. Саме маринад допоможе йому бути соковитим, непересушеним та не жорстким. Ці маринади пасуватимуть до будь-якого м'яса, але найбільше вони смакуватимуть до свинини та яловичини.
Маринад для стейка
Стейк традиційно маринують у гострому або солодкуватому маринаді. Він збагачує смак незалежно від ступеня подальшого прожарювання. Стейки традиційно роблять з яловичини (парної телятини) або свинини. Також існують рибні стейки, що потребують особливих рецептів.
Ідеальним для яловичих стейків буде такий маринад:
50 мл олії,
часник за смаком,
2 ст. л. лимонного соку,
1 цибулина,
3 щіпки чорного меленого перцю,
0,5 ч. л. солі,
1,5 ч. л. гірчиці.
Цей маринад дозволить розм'якшити м'ясо та подарує йому пікантний смак.
Маринад для шинки
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
3 л води,
1 голівка часнику,
5 лаврових листків,
1 ч. л. запашного перцю,
0,5 ч. л. чорного перцю,
6 ст. л. солі,
1 ст. л. цукру,
Щоб досягти максимально м’якого смаку й аромату, варто використовувати паприку, любисток, подрібнений висушений стручковий перець. До маринаду можна додавати будь-які трави та спеції, які вам до смаку. Шляхом таких експериментів можна вигадати свій ідеальний маринад.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаєсо про рецеппт ковбаси з гороху, яку не відрізниш від м'ясної
Як повідомляв Знай. ua, рецепт запеченої капусти від Юлії панкової, смакота захмарна, ще й фігура в порядку.
Також Знай. ua писав, про рецепт запеченої селери з грибами і сиром.