Маринад — одна з найголовніших складових у приготуванні соковитого та ароматного м'яса. Саме маринад допомагає підготувати м'ясо до приготування та підкреслити його неповторний смак.
Читайте Знай в Google News!
Безсумнівно, замариноване м'ясо буде краще смакувати ніж звичайне. Саме маринад допоможе йому бути соковитим, непересушеним та не жорстким. Ці маринади пасуватимуть до будь-якого м'яса, але найбільше вони смакуватимуть до свинини та яловичини.
Маринад для стейка
Стейк традиційно маринують у гострому або солодкуватому маринаді. Він збагачує смак незалежно від ступеня подальшого прожарювання. Стейки традиційно роблять з яловичини (парної телятини) або свинини. Також існують рибні стейки, що потребують особливих рецептів.
Ідеальним для яловичих стейків буде такий маринад:
50 мл олії,
часник за смаком,
2 ст. л. лимонного соку,
1 цибулина,
3 щіпки чорного меленого перцю,
0,5 ч. л. солі,
1,5 ч. л. гірчиці.
Цей маринад дозволить розм'якшити м'ясо та подарує йому пікантний смак.
Маринад для шинки
МОН міняє правила вступу до вузів
Менше бути не може: кому держава гарантує пенсію у 6,1 тис. грн
В школах запустять нову реформу: до чого готуватися
Ануляція субсидій: які зміни стануть приводом для скасування допомоги
3 л води,
1 голівка часнику,
5 лаврових листків,
1 ч. л. запашного перцю,
0,5 ч. л. чорного перцю,
6 ст. л. солі,
1 ст. л. цукру,
Щоб досягти максимально м’якого смаку й аромату, варто використовувати паприку, любисток, подрібнений висушений стручковий перець. До маринаду можна додавати будь-які трави та спеції, які вам до смаку. Шляхом таких експериментів можна вигадати свій ідеальний маринад.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаєсо про рецеппт ковбаси з гороху, яку не відрізниш від м'ясної
Як повідомляв Знай. ua, рецепт запеченої капусти від Юлії панкової, смакота захмарна, ще й фігура в порядку.
Також Знай. ua писав, про рецепт запеченої селери з грибами і сиром.