Маринад — одна з найголовніших складових у приготуванні соковитого та ароматного м'яса. Саме маринад допомагає підготувати м'ясо до приготування та підкреслити його неповторний смак.

Читайте Знай в Google News!

Безсумнівно, замариноване м'ясо буде краще смакувати ніж звичайне. Саме маринад допоможе йому бути соковитим, непересушеним та не жорстким. Ці маринади пасуватимуть до будь-якого м'яса, але найбільше вони смакуватимуть до свинини та яловичини.

Маринад для стейка

Фото: metro.ua


Стейк традиційно маринують у гострому або солодкуватому маринаді. Він збагачує смак незалежно від ступеня подальшого прожарювання. Стейки традиційно роблять з яловичини (парної телятини) або свинини. Також існують рибні стейки, що потребують особливих рецептів.

Ідеальним для яловичих стейків буде такий маринад:

50 мл олії,
часник за смаком,
2 ст. л. лимонного соку,
1 цибулина,
3 щіпки чорного меленого перцю,
0,5 ч. л. солі,
1,5 ч. л. гірчиці.

Цей маринад дозволить розм'якшити м'ясо та подарує йому пікантний смак.

Маринад для шинки

Фото: metro.ua

Популярні новини зараз

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще


3 л води,
1 голівка часнику,
5 лаврових листків,
1 ч. л. запашного перцю,
0,5 ч. л. чорного перцю,
6 ст. л. солі,
1 ст. л. цукру,

Щоб досягти максимально м’якого смаку й аромату, варто використовувати паприку, любисток, подрібнений висушений стручковий перець. До маринаду можна додавати будь-які трави та спеції, які вам до смаку. Шляхом таких експериментів можна вигадати свій ідеальний маринад.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаєсо про рецеппт ковбаси з гороху, яку не відрізниш від м'ясної

Як повідомляв Знай. ua, рецепт запеченої капусти від Юлії панкової, смакота захмарна, ще й фігура в порядку.

Також Знай. ua писав, про рецепт запеченої селери з грибами і сиром.