Львівський сирник - це безсумнівно найсмачніша сирна випічка. Він буквально тане в роті, і не залишає нікого байдужим. Якщо вам хоч раз у житті довелося спробувати справжній львівський сирник, то він залишиться у вашому серці назавжди.


Він завжди виходить м'яким і ніжним, буквально тане в роті, хоча має досить щільну структуру.
Пропонуємо вам приготувати львівський сирник за рецептом відомого українського кулінара Євгена Клопотенка. Він покаже як поєднати ніжний сирник з солоною карамеллю.

Читайте Знай в Google News!

Нам знадобиться:

800 г сиру 9%
2 картоплини
50 г вершкового масла
180-200 г цукру
1 щіпка солі
4 яйця
1 лимон
1 апельсин
1 ч. л. ванільного цукру
50 г родзинок (за бажанням)
1 ст. л. борошна + 1 ст. л. борошна для посипання форми

Для соусу:
150 мл вершків 33%
150 г цукру
1 щіпка солі

Спосіб приготування.


У мисці з'єднайте наступні інгредієнти: 800 г сиру, 180-200 г цукру, 4 яйця, 1 ст. л. борошна, 1 ч. л. ванільного цукру і дрібку солі.


Натріть туди ж цедру 1 лимона і 1 апельсина на дрібній тертці. Додайте 50 г м'якого вершкового масла.
Перебийте всі інгредієнти блендером до стану однорідного глянцевого крему.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Скріншот


Картоплю (2 шт.) відваріть в «мундирі» і дайте повністю охолонути. Очистіть і натріть картоплю на дрібній терці.
Введіть картоплю у сирну суміш і за допомогою силіконової лопатки акуратно вимішайте масу. Форму для запікання підготуйте - змастіть вершковим маслом і притрусіть борошном, отримавши «французьку сорочку». Перекладіть сирну масу в форму і розрівняйте. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 60 хвилин.

Скріншот


Карамельний соус

На пательні розтопіть 150 г цукру з дрібкою солі. Ні в якому разі не перемішуйте цукор лопаткою, щоб не запустити процес кристалізації. Можна тільки похитувати пательню з боку у бік для прискорення процесу. Введіть 150 мл теплих вершків.
Дуже активно вимішайте соус віничком, щоб застигла карамель розчинилася.
Вимішуйте до того моменту, поки соус стане однорідним. Подавайте львівський сирник холодним, поливши солоною карамеллю.

Скріншот


Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, топ-13 кулінарних лайфхаків від кухаря-віртуоза Джеймі Олівера: їжа як мистецтво.

Як повідомляв Знай.uа, як приготувати макарони, щоб вони не злиплися і не розвалилися: маленькі хитрощі.

Знай.uа писав, ви закохаєтесь в цей спосіб: як приготувати листкове бездріжджове тісто за 10 хвилин.