Стабільна ситуація з розповсюдженням коронавірусу - не привід розслаблятися і забувати про правила карантину. Тому що стати гірше може в будь-який момент.

Про це мер Львова Андрій Садовий сказав в ефірі української радіостанції.

"По лікарнях спостерігаємо рівну ситуацію, але це не глобальний показник. Все одно потрібно думати про безпеку, надягати маску, зайвий раз не перебувати в натовпі, дотримуватися дистанції",- заявив мер.

За його словами, в міських лікарнях з самого початку карантину зарезервували 920 ліжок для пацієнтів з коронавірусом, і зараз половина з них - заповнена.

"Але потрібно розуміти, що тільки частина з пацієнтів, які перебувають у цих лікарнях, мають коронавірус, бо ми маємо особливу увагу до тих, у кого запалення легень. Наприклад, на Топольній сьогодні є 216 осіб із запаленням, але тільки у половини з них є ковід. Ми прийняли рішення ще на 50% збільшити резерв ліжок в лікарнях, на крайній випадок. Також збільшуємо кількість точок підключення кисню, докупляємо кисневі концентрати. Готуємось до найгірших варіантів, бо люди мають бути в безпеці. Треба розуміти, що Львів – це не острів. Збільшується рівень захворюваності по області, по Україні. Але мені здається, що ця політика міста – проводити велику кількість тестувань – дала свій результат. Десь 15−20% мешканців вже перехворіли на коронавірус і зараз становлять наш золотий запас",- сказав Садовий.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Нагадаємо, раніше На Прикарпатті 8-річний хлопчик помер від коронавірусу, медики рятували до останнього: "Ослабли легені"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Дніпрі помер легендарний лікар-новатор-служіння людям було сенсом життя

Також «Знай.иа " писав, що На Прикарпатті помер відомий лікар-травматолог: "умів знайти добре слово для кожного"