Нещодавно у соціальних мережах з'явилося відеозвернення ієрм. Севастіяна Дмитруха, у якому він як священник Української Греко-Католицької Церкви та директор Музею митрополита Андрея Шептицького Львівської Архиєпархії УГКЦ підтримав Максима Козицького та партію «Слуга народу» на місцевих виборах.

До того ж він звернувся до виборців з агітаційним закликом. Відповідне відео було оприлюднено на сторінці «Команда Зеленського у Львові» у ФБ.


Згодом на сайті Львівської Архиєпархії зазначили, що така агітація є неприпустимою.

"З огляду на порушення ієрм. Севастіяном Дмитрухом припису Інструкції, відразу після появи згаданого відеозвернення йому було висловлене братнє упімпення та повідомлено, що такого роду дії, у разі їх повторення, підлягатимуть відповідним карним санкціям згідно з нормами ККСЦ та КПП УГКЦ. Ієрм. Севастіян прийняв упімнення та перепросив усіх тих, кого міг згіршити своїми словами та діями.

Користаючи з нагоди, закликаю представників усіх політичних партій в Україні не використовувати священників, монахів чи монахинь у своїх політичних агітаціях", - сказано у повідомленні.

Скріншот

Нагадавши, Знай писав, що депутат Львівської міськради та керівник організації» Варта 1 " Ігор Зінкевич заявив про участь у виборах мера Львова. На виборах 2015 року Зінкевич вже брав участь, тоді він посів шосте місце з результатом 3,3%, зараз соціологи прогнозують йому майже 10%.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Львові від чинного мера Андрія Садового біжать депутати в партію " Слуга народу". Так, стало відомо, що депутат Львівської обласної ради від політичної партії "Самопоміч" зараз балотується від Партії "Слуга народу". Йдеться про депутата Івана Собка.

Нещодавно Знай передавав, що мер Дніпра Борис Філатов прокоментував кандидатів на посаду міського голови від " Слуги народу".