Загиблий в авіакатастрофі під Харковом курсант з дитинства мріяв бути льотчиком. Про гідного випускника Львівського ліцею імені Героїв Крут Віталія Вільхового розповідає видання "Високий замок".

Читайте Знай в Google News!

Близько 10:50 в суботу, 26 вересня, загинув один з курсантів Харківського університету ім І. Кожедуба, який постраждав при авіакатастрофі. Його доставили в лікарню з 90% опіків тіла у важкому стані. Всю ніч за його життя боролися лікарі, проте врятувати його так і не змогли.

На момент смерті Віталію Вільховому було 20 років, родом він з міста Соснівка Львівської області. У 2018 році він закінчив Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут. Після цього він вступив до Харківського університету ім. І. Кожедуба.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Заступник начальника ліцею ім. Героїв Крут Тарас Гривул розповів, що курсант завжди відрізнявся від своїх однолітків і був цілеспрямованим.

"в ліцей прийшов, щоб продовжити службу, відразу заявив, що буде далі йти вчитися на льотчика. З точки зору навчання його дуже позитивно характеризували: був командиром відділення, далі - заступником командира взводу, а це найбільш відповідальна особа. Для своїх побратимів був лідером і мав авторитет", - розповів у коментарі Тарас Гривул.

У Львові 26 вересня оголосили день жалоби в пам'ять про загиблих в авіакатастрофі на Харківщині. На адміністративних будівлях Львова були приспущені державні прапори з чорними стрічками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що після катастрофи АН - 26 в Україну надійшли слова співчуття з усього світу.

Як повідомляв портал Знай.иа, мама курсанта який був на борту літака АН-26, повідомила, що вона відмовляється вірити в те, що її дитини більше немає серед живих.

Також Знай.иа писав, що Зеленський показав єдиного курсанта, який вижив у катастрофі АН-26.