У львівській лікарні швидкої допомоги за життя бореться львів’янка із Covid-19, яка втратила дитину. Медики діагностували у жінки вірусна двобічну пневмонію, її під'єднали до апарату ШВЛ.

Про це повідомляє інформаційний портал Твоє місто.

Так, стало відомо, що у реанімації львівської лікарні швидкої медичної допомоги перебуває жінка, якій напередодні в пологовому діагностували коронавірус і яка, на жаль, втратила дитину. Зараз стан львів’янки вкрай важкий. Медики під'єднали її до апарату штучної вентиляції легень та надають всю необхідну антибактеріальну і антикоагулянтну терапії.

коронавірус, фото delo.ua


Зазначається, що стан жінки погіршився ще 24 серпня, а 1-го вересня з підозрою на Covid-19 її госпіталізували у перший пологовий будинок №1, що на вул. Мечникова. Вона перебувала на 31 тижні вагітності, це була її друга вагітність.

«Жінка поступила 1 вересня без ПЛР, але з ознаками коронавірусу – були катаральні явища, в легенях прослуховувалися хрипи. ПЛР-тест зробили у нас. Він виявився позитивним, а рентген показав пневмонію. На скликаному консиліумі вирішили зберегти вагітність, бо світова практика показує, що переривання вагітності не впливає на перебіг даного захворювання. Лікарі застосовували різні підходи до лікування, та стан жінки погіршувався», – розповіла головна лікарка пологового №1 Людмила Шекета.

8 вересня жінку перевели у реанімаційне відділення лікарні швидкої медичної допомоги, де їй продовжили лікувати пневмонію. Та вже 10 вересня під час УЗД медики зафіксували відсутність серцебиття в дитини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу, найважливіші ліки століття можуть народитися в Україні.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, головний епідеміолог вляпався в скандал через жертви covid.

Також Знай. ua писав, що в Україні шукають охочих посперечатися на 10 тис дол щодо зараження Covid-19.