Історія 9-річної українки Богданки, яка довгі роки доглядала за прикутою до ліжка мамою та бабусею після інсульту, має щасливе продовження. Родина дівчинки завдяки допомозі небайдужих людей отримали поліпшення умов проживання — ремонт в оселі.

Про це у соцмережі повідомила волонтерка Марта Левченко.

Історія Богданки сколихнула громадськість, коди біда постукала у двері її сім'ї малеча взяла на себе всі дорослі турботи. Дівчинка доглядала за хворими мамою та бабусею, займалася хатніми справами і при цьому встигала гарно вчитися.

Фото: Марта Левченко

Фото: Марта Левченко


"Дитина, яка сама варила, обходила город, прала (руками!!!!), виносила нечистоти відрами... А ще встигала вчитися на відмінно, і ніколи в житті їй навіть на думку не спадало, що вона робить якісь нереальні речі! ⁣⁣Коли я її знайшла, вона спала на підлозі, в хаті було страшне, лупилися стіни, гнили старі шпалери, їсти Богданочка варила на старенькій електричній плиточці, мама не вставала, бо не мала спеціального інвалідного візка, вузькі двері і високі пороги роками тримали жінку у сирій і темній кімнаті", - нагадала історію дівчинки волонтерка.

Фото: Марта Левченко

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Фото: Марта Левченко


Після розголосу цієї історії небайдужі почали допомагати родині. Тепер у їх домі зроблений ремонт, закуплені нові меблі та побутова техніка. Завдяки цьому мама Богданочки може переміщатися по будинку. У них з’явилася кухня, пральна машина, тепла вода, тераса і пандус на вулицю. Підведено електрику, сантехніку, опалення.

Фото: Марта Левченко


"Тепер мама зможе сама виконувати свої материнські обов’язки, а Богданочка отримає своє омріяне дитинство", - розповіла волонтерка.

Фото: Марта Левченко

Нагадавши, Знай розповідав, як львів'янка врятувала красу тисяч жінок, які лікуються від раку.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині родина просить допомогти врятувати сина та збирає гроші на лікування та реабілітацію хлопця після ДТП.

Нещодавно Знай передавав, що маленька українка, яка бореться раком, потребує допомоги щоб отримати шанс на нормальне життя.