У львівських школах у новому навчальному році буде гнучкий розклад занять.

Про це в ефірі на радіо «Люкс FM» повідомила начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Так, у Львові за рекомендаціями головного державного санітарного лікаря, у школах у яких дозволено розпочати навчальний рік, буде гнучкий розклад занять. Таке нововведення впроваджують, аби уникнути скупчень та зменшити кількість людей, які водночас перебувають у закладі.

школярі, скріншот з відео


«Львів перебуває в помаранчевій зоні за рівнем небезпеки поширення COVID-19, що дозволяє нам відкрити школи. Однак, відповідно до рекомендацій державного санітарного лікаря, має бути гнучкий розклад занять, і батьки повинні зрозуміти, що уроки не можуть розпочинатись в одній годині. Керівники шкіл уже адаптували розклади: одні розпочинатимуть уроки о 8 години, інші – об 11 чи навіть 12, щоб зменшити кількість дітей, які водночас перебуватимуть у закладі», — зазначила Зоряна Довганик.

Також Довганник зазначила, що у Львові розроблено спеціальний механізм продовження навчання, в разі підтвердження захворювання на COVID-19 у школяра чи працівника школи.

«Якщо в дитини, яка навчалась у класі, виявляють коронавірус, тоді весь клас іде на самоізоляцію на 2 тижні. Те ж стосуватиметься й працівника школи.Тоді навчання відбуватиметься з використанням дистанційних технологій», — додала посадовиця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Раніше повідомляли, під Харковом зник 12-річний школяр з веснянками - втік до магазину за кіндерами.

Як повідомляв Знай.uа, психолог підготував українських батьків до епопеї "назад в школу" - з цими порадами карантин не страшний.

Знай.uа писав, як діти підуть до школи з 1 вересня: уроки, харчування, медогляд та виявлення хворих.