У Львові хочуть побудувати пологовий будинок на місці старого єврейського кладовища. На будівництво міськрада вже видала дозвіл. Це було зроблено всупереч заборонам Міністерства інформаційної політики. Про це пише GalInfo.

На таке свавілля першим відреагував директор "Єврейського Відродження" і Центру дослідження юдаїки Мейлах Шейхет. Він написав пост на своїй сторінці в Facebook.

у Львові розгорається скандал через будівництво на місці старого кладовища Фото: скріншот

Шейхет зазначив, що Міністерство інформаційної політики видало повну заборону на будівництво пологового будинку на місці старовинного єврейського кладовища, але дозвіл дала Львівська міська рада міськвиконком.

Після цього Шейхет обурився тим, що у Львові відсутнє збереження історико-культурної спадщини, натомість є лише комерціалізація та знищення. Він заявив, що знищення відбувається проти волі єврейської громади Львова та інших городян.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на Прикарпатті виявили могильний камінь прямо в річці. Фото конструкції зробив один з місцевих жителів. Він розповів історію з можливою причиною появи такого каменю у воді. Також мешканці Тернопільщини розповіли, звідки могли взятися такі камені та плити.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині під час розбору старої будівлі поліклініки та громадського туалету виявили могильні плити з єврейського кладовища.

Нещодавно Знай передавав, що надгробки з єврейського кладовища виявили після пожежі в якості фундаменту для корівника. Їх залишили поруч з згарищем, так як старе кладовище вже не існує.