У Львові активісти створили справжній дощовий сад. Такий сад допомагатиме затримати дощову воду.

Про це повідомляє інформаційний портал Greenpost.

Так, у Львові екоактивісти ГО "Плато" створили міський дощовий сад. Він знаходиться на перетині вулиць Бандери та Чупринки, раніше там знаходився дивний об'єкт: бетонна стіна заввишки в 6-8 метрів, з купою досить значних упорядкованих дірок. За цією стіною знаходиться невелика зелена зона. Споруда залишилася ще з радянських часів.

Фото: Greenpost


Активісти прибрали біля стіни та озеленили стіну вертикально зростаючими рослинами: плющем і виноградом. Вологу рослини беруть з дощового саду — ще одного рішення, яке активісти Анжеліка і Микола реалізували у цьому просторі. При великих опадах, з даху будинку, розташованого впритул до стіни, стікало багато води. Це призводило до підтоплення підвальних приміщень та підмивання фундаменту. Щоб вирішити й цю проблему, активісти спорудили спеціальний сад.

Фото: Greenpost


Для початку вони викопали яму глибиною близько метра. За розрахунками, площа такого саду повинна складати близько 2% від площі поверхні, з якої стікає вода. Отриману яму виклали гідроізоляційним матеріалом, поклали дренажну трубу і заповнили шарами щебенем, піском і землею. Зверху вони висадили рослини, стійкі до різних погодних умов і вивели іншу трубу, яка дозволить виводити надлишки вологи в ґрунт.

Популярні новини зараз

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Greenpost


Такий сад допомагає затримати дощову воду. Тепер ця вода живить невеликий сад, який прикрашає навколишній простір.

Нагадавши, Знай писав, що частина України потрапила в Червону карантинну зону, що накладає обмеження на роботу громадського транспорту.

Також Знай повідомляв, що в Запоріжжі в громадському транспорті з'явилися валідатори для оплати проїзду.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові спіймали зацепера, який катався на даху трамвая.