Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги розповіла, куди надходять гроші, заплачені пацієнтами. Детальніше про це розповідає видання DailyLviv.

Нещодавно Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги зіткнулася зі скандалом за підозрою про привласнення грошей пацієнтів. Повідомляється, що пацієнт Богдан Бедрило, який раніше був директором ЛКП "Львівелектротранс", головою Головавтотрансінспекції у Львівській області, а також чотири рази був депутатом Львівської міськради, розповів про дорогі платні послуги у зазначеній лікарні, які, за його словами, не ставлять на облік.

Він розповів, що днями робив КТ грудної клітини у Львівській комунальній лікарні швидкої допомоги, розташованій на вулиці Миколайчука, 9. За його словами, процедура тривала не більше 3 хвилин. Як пояснили лікарі, така швидкість пов'язана з тим, що обладнання найновіше, найкраще в місті.

Однак, з нього взяли плату 1200 гривень. Причому, оплатити можна було виключно готівкою, а чека або квитанції йому ніхто не видав.

"Кому ??? Якщо в бюджет лікарні - має бути облік і віддача - нові ліжка, простирадла, умови і т.д. Цього не видно. А суми - величезні. 3 хвилини - 1200 грн", - написав Богдан Бедрило.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Адміністрація лікарні прокоментувала даний випадок, заявивши, що всі гроші, сплачені пацієнтами, йдуть до бюджету установи:

"Лікарнею укладено договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій від 30.03.2020. Умови договору містять вимоги до послуг, які надаються за програмою медичних гарантій. Відповідно, пацієнти, які перебувають на лікуванні в лікарні, отримують послуги в межах реалізації програми медичних гарантій. При цьому перелік медичних послуг, що входять у програму, визначений додатками до підписаного договору із НСЗУ і розміщений у вільному доступі на сайті Національної служби здоров’я України за посиланням.Водночас, лікарнею затверджені тарифи на платні медичні послуги. Оплата за платні медичні послуги надходить на рахунок лікарні", — повідомили в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові виявили нову форму коронавірусу.

Як повідомляв портал Знай.иа, львівські хірурги видалили у жінки 10-кілограмову пухлину.

Також Знай.иа писав, що у Львові судитимуть трьох лікарів за недбалість.