Гігантську пухлину вагою 10 кг із заочеревинного простору видалили медики Центру хірургії у Львові! 51-річна тернополянка звернулась по допомогу до спеціалістів лікарні, оскільки впродовж кількох місяців вона втратила понад 10 кг, хоча її живіт суттєво збільшився.

Про це розповіли у прес-службі лікарні.

В грудні минулого року жінка була прооперована у зв’язку із пухлиною молочної залози, після чого пройшла три курси хіміотерапії. Тоді ж в процесі обстеження у неї виявили велику ліпосаркому заочеревинного простору. Але пандемія та карантинні обмеження внесли свої корективи у плани на лікування.

Так, пухлина не лише збільшилась, а й змістила органи черевної порожнини вліво, здавила дванадцятипалу кишку та почала вростати в праву нирку.

Лікарі вирішили якнайшидше прооперувати пацієнтку. 6 серпня майже 5 годин спеціалісти оперували жінку, видаливши гігантську ліпосаркому, праву нирку, ліпому середостіння та виконали резекцію 6 і 7-го сегментів печінки з двома ехікоковими кистами.

Лікарі видалили пухлину, фото з facebook

Операція була вкрай складною, проте команда медиків Центру хірургії успішно справилась!

Оперували жінку хірурги Юрій Шаваров та Марія Кавка. Сьогодні жінка почуває себе значно краще. Попереду ж – реабілітація та відновлення сил.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що Держава заплатить родині запорізького лікаря, який помер від китайського вірусу - "Це теж виробництво"

Також портал " Знай.ua" писав, що Фанат Путіна Буйнов серйозно здав після операції - мінус десять кіло: "Овочі, блін"

Також портал " Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається