Пандемія коронавірусу й досі не відступає. У країнах, які заявляли про перемогу над вірусом, фіксуються все нові й нові спалахи.

Про це повідомляє інформаційний портал glavcom.

В Україні фіксується невтішна статистика, після скасування жорсткого карантину кількість виявлених хворих продовжує зростати. Останній тиждень показники виявленого інфікування перевищують тисячу осіб за добу. Підсумок 4 серпня – новий антирекорд. За добу зареєстровано понад 1,2 тис. нових хворих.

Раніше повідомлялося, що коронавірус атакує людей старшого віку. Проте днями, ВООЗ попередила про зростання захворюваності на Covid-19 в Європі саме серед молоді.

«Ми отримуємо повідомлення від декількох органів охорони здоров'я про більш високу частку нових інфекцій серед молоді», – заявив доктор Ханс Клюге, європейський регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Таку тенденцію пов'язують з небажанням молоді вживати запобіжних заходів. В Україні одним із перших гірких прикладів того, що коронавірусна інфекція не щадить молодих і здорових, стала історія 30-річного киянина Кирила В'юшина, який помер від Covid-19 6 квітня. За словами його дружини Валерії, хворому тривалий час відмовляли у шпиталізації.

Валерія В’юшина з чоловіком Кирилом


«Три «швидкі» – і жодна не діагностувала, приватна, зокрема, і навіть не намагалася. П'ять днів температура 40ºС. Кашель просто дикий, без упину. І остання «швидка» посилено намагалася нам відмовити у шпиталізації, мовляв, посидьте ще три дні і пийте противірусне», – розказала жінка.

Чоловіка таки забрали до лікарні, де діагностували двосторонню пневмонію, підключили до апарату ШВЛ, однак врятувати не змогли.

Таких історій чимало і не всі вони попадають у поле зору ЗМІ. Так, наприклад, у Чернівецькій області в селі Їжівці жертвами коронавірусу стали двоє молодих братів: 19-річний Андрій та 24-річний Іван Фрунзи. Хлопці потрапили до районної лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію, обидва мали високу температуру, двобічну пневмонію. На Великдень помер молодший брат, старшого не стало через кілька днів.

Ані молодий вік, ані відсутність супутніх хвороб не врятували Андрія та Івана від смерті через коронавірус


Зазначається, що молоді люди могли заразитися від найстаршого брата, у нього також діагностували коронавірус, проте він вилікувався.

Подібних випадків останнім часом стає все більше та більше. Тож не варто нехтувати запобіжними засобами. У громадських місцях слід використовувати індивідуальні засоби захисту, а саме медичну маску. Також не варто забувати користуватися антисептичними засобами, при цьому варто уникати доторків до слизових, адже так вірус може потрапити в організм.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відновила червоний список країн, куди ще можна поїхати у відпустку.

Як повідомляв Знай.ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.

Також Знай. ua писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати на вакцину від коронавірусу.